- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

4 fontos intelem, start-up cégek irodáinak berendezéséhez

A lendületes, produktív csapatmunkához fontos a rugalmas munkakörnyezet. A kopottas pincék, elhanyagolt garázsok olcsó megoldást kínálnak az induló cégek számára.

A start-up cégeket elsősorban olyan szakképzett fiatalok indítják, akiknek van egy hatalmas ötletük, egy jó elgondolásuk és szeretnének ehhez minél több tőkét, befektetőt találni. Általában kevés saját tőkével rendelkeznek, ők a kreativitásukat, a lendületüket, a szaktudásukat teszik bele a projektbe, így nem csoda, ha az irodahelyiség, melyben először dolgozni kezdenek sokszor igen 'fapados" megoldásokkal bír. 

Mint azt a történelem már megmutatta a leginnovatívabb cégek általában a legkevésbé innovatív helyiségekből fejlődtek naggyá. Gondoljunk csak Steve Jobsra, aki az Apple óriás cégét egy aprócska garázsból kezdte felépíteni. Bár ő és sorstársai voltak annyira géniuszok, hogy ebben a környezetben is megtalálták a munka örömét, azért négy intelmet megosztunk a feltörekvő fiatal cég irodájának berendezéséhez, kialakításához.

 

1. Rugalmasság

Az egyik legvonzóbb a pincék, garázsok esetében, hogy nincsenek előre meghatározott szabályok azok használatáról. Aki egy ilyen helyiségben alakítja ki irodáját, az nyugodtan dolgozhat a kanapén fekve, vagy zárhatja magára az ajtót anélkül, hogy valaki számon kérné mit csinál odabent. Ezzel maximálisan kihasználhatja kreativitását, hiszen nincsenek kötöttségek és szabályok. Nem véletlen, hogy a nagyobb informatikai cégek - mint például a Google - is próbálják ezt a hangulatot becsempészni a nagyvállalati szférába is.

 

 

2. Gondolkodj kicsiben

Sokan hozzászoktak a vállalati kultúrában oly természetes dolgokhoz, mint a közös étterem, az ingyen kávé és víz, a korlátlan internethasználat. Azonban a kisebb start-up-ok esetében ez nem feltétlenül valósul meg, hiszen kevés pénzből kell kigazdálkodni a cég költségeit, így hozzá kell szoknia a fiatal kollégáknak a hosszú munkanapokhoz és a saját költségen beszerzett italokhoz. Ezzel azonban együtt jár az is, hogy a kis létszám könnyebbé teszi a kommunikációt, a vezetők nem egy "elefántcsont toronyban" ülnek, hanem a szomszéd íróasztalnál.

 

3. Nemcsak a munka

Az innovatív ötletek általában nem az íróasztal mellett születnek, hanem kocogás közben, vagy egy ital mellett a haverokkal. Az otthoni irodákban szintén nagyobb az esély a kreatív gondolkodásra, hiszen a dolgozó maga osztja be idejét. Próbáljuk meg ezt a szabadságot biztosítani a start-up bizniszeknél is. Egy keret munkaidőt szabjunk meg, melyből a kolléga saját maga dönti el mikor fog az irodában ülni. Közösségi terekkel, szabadtéri terasszal tudjuk erősíteni a kollektívát, ezáltal az ötletelést is elősegíthetjük.

 

4. Szabadság

Az ideális munkahely megteremtésekor a kis költségvetéssel induló cégek esetében fontos a flexibilis környezet kialakítása. Állítható magasságú munkaasztalok, vagy álló íróasztalok segítségével könnyen igazítható a munkaállomás az egyes kollégák igényeihez. A kényelmes kanapékon jobban megy a brainstorming, vagy az értekezlet, míg a mozgatható paravánok hasznosak lehetnek a helyiség alkalmi megosztására.

 


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: iroda, irodabútor, irodai bútor, iroda berendezés, íróasztal,


Kapcsolódó cikkek

5 sokoldalú íróasztal, a rugalmas irodaberendezéshez

5 sokoldalú íróasztal, a rugalmas irodaberendezéshez

Az íróasztal a hagyományos irodai környezet egyik sarkalatos bútordarabja. A dolgozók egyedi igényeihez igazodva válasszuk ki az ideális asztalt az irodába.
5 tipp, hogyan legyen mindig rend az íróasztalon

5 tipp, hogyan legyen mindig rend az íróasztalon

Ha tippjeink alapján tartja rendben íróasztalát, akkor mindig rend és szervezettség lesz az uralkodó munkaterületén. Ne hagyja, hogy a rendezetlenség negatívan befolyásolja munkaképességét.
Milyen bútort válasszak kis irodába?

Milyen bútort válasszak kis irodába?

Ha most alakult cégének egyelőre csak egy kis méretű irodát tud bérelni, illetve kényszerűségből költöztette csapatát egy szűkösebb helyiségbe, előfordulhat, hogy új irodabútorokra lesz szüksége.
5+ Office Irodabútor család - a szépség maga

5+ Office Irodabútor család - a szépség maga

Megnyerő és letisztult formák, a legnemesebb egyszerűség, a visszafogott, ám szemet gyönyörködtető finom színvilág és valódi praktikusság.
3 egyszerű tipp íróasztal beszerzése előtt

3 egyszerű tipp íróasztal beszerzése előtt

Az irodabútor piacon megszámlálhatatlan mennyiségű íróasztal kapható. Nagyon nehéz a választás azok számára, akiknek nincs konkrét, kiforrott elképzelésük. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a döntést, három egyszerű tippet adunk Önnek.