- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

4 fontos intelem, start-up cégek irodáinak berendezéséhez

A lendületes, produktív csapatmunkához fontos a rugalmas munkakörnyezet. A kopottas pincék, elhanyagolt garázsok olcsó megoldást kínálnak az induló cégek számára.

A start-up cégeket elsősorban olyan szakképzett fiatalok indítják, akiknek van egy hatalmas ötletük, egy jó elgondolásuk és szeretnének ehhez minél több tőkét, befektetőt találni. Általában kevés saját tőkével rendelkeznek, ők a kreativitásukat, a lendületüket, a szaktudásukat teszik bele a projektbe, így nem csoda, ha az irodahelyiség, melyben először dolgozni kezdenek sokszor igen 'fapados" megoldásokkal bír. 

Mint azt a történelem már megmutatta a leginnovatívabb cégek általában a legkevésbé innovatív helyiségekből fejlődtek naggyá. Gondoljunk csak Steve Jobsra, aki az Apple óriás cégét egy aprócska garázsból kezdte felépíteni. Bár ő és sorstársai voltak annyira géniuszok, hogy ebben a környezetben is megtalálták a munka örömét, azért négy intelmet megosztunk a feltörekvő fiatal cég irodájának berendezéséhez, kialakításához.

 

1. Rugalmasság

Az egyik legvonzóbb a pincék, garázsok esetében, hogy nincsenek előre meghatározott szabályok azok használatáról. Aki egy ilyen helyiségben alakítja ki irodáját, az nyugodtan dolgozhat a kanapén fekve, vagy zárhatja magára az ajtót anélkül, hogy valaki számon kérné mit csinál odabent. Ezzel maximálisan kihasználhatja kreativitását, hiszen nincsenek kötöttségek és szabályok. Nem véletlen, hogy a nagyobb informatikai cégek - mint például a Google - is próbálják ezt a hangulatot becsempészni a nagyvállalati szférába is.

 

 

2. Gondolkodj kicsiben

Sokan hozzászoktak a vállalati kultúrában oly természetes dolgokhoz, mint a közös étterem, az ingyen kávé és víz, a korlátlan internethasználat. Azonban a kisebb start-up-ok esetében ez nem feltétlenül valósul meg, hiszen kevés pénzből kell kigazdálkodni a cég költségeit, így hozzá kell szoknia a fiatal kollégáknak a hosszú munkanapokhoz és a saját költségen beszerzett italokhoz. Ezzel azonban együtt jár az is, hogy a kis létszám könnyebbé teszi a kommunikációt, a vezetők nem egy "elefántcsont toronyban" ülnek, hanem a szomszéd íróasztalnál.

 

3. Nemcsak a munka

Az innovatív ötletek általában nem az íróasztal mellett születnek, hanem kocogás közben, vagy egy ital mellett a haverokkal. Az otthoni irodákban szintén nagyobb az esély a kreatív gondolkodásra, hiszen a dolgozó maga osztja be idejét. Próbáljuk meg ezt a szabadságot biztosítani a start-up bizniszeknél is. Egy keret munkaidőt szabjunk meg, melyből a kolléga saját maga dönti el mikor fog az irodában ülni. Közösségi terekkel, szabadtéri terasszal tudjuk erősíteni a kollektívát, ezáltal az ötletelést is elősegíthetjük.

 

4. Szabadság

Az ideális munkahely megteremtésekor a kis költségvetéssel induló cégek esetében fontos a flexibilis környezet kialakítása. Állítható magasságú munkaasztalok, vagy álló íróasztalok segítségével könnyen igazítható a munkaállomás az egyes kollégák igényeihez. A kényelmes kanapékon jobban megy a brainstorming, vagy az értekezlet, míg a mozgatható paravánok hasznosak lehetnek a helyiség alkalmi megosztására.

 


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: iroda, irodabútor, irodai bútor, iroda berendezés, íróasztal,


Kapcsolódó cikkek

Fizikai állóképesség növelése az iroda helyes kialakításával

Fizikai állóképesség növelése az iroda helyes kialakításával

A dolgozók fizikai állapota nagyban kihat munkavégzésük hatékonyságára, azonban ennek megteremtése nagy kihívást jelent a cégek számára.
4 módja, hogy a kollégák a hőségben is jól dolgozzanak

4 módja, hogy a kollégák a hőségben is jól dolgozzanak

Szinte naponta dől meg a meleg rekord hazánkban, érthető módon a munkatársakat is megviseli a hőség. Segítsük az irodai munkát néhány átgondolt módszerrel.
Irodai tárolási útmutató

Irodai tárolási útmutató

Az irodában nemcsak a dokumentumokat kell eltárolnunk, hanem számtalan más eszköz elhelyezését is biztosítanunk kell. A különböző tárolási funkciót ellátó bútorokat gyűjtöttük össze cikkünkben.
Fa irodabútorok ápolása

Fa irodabútorok ápolása

A fa bútorok melegséget kölcsönöznek az irodának, és otthonos légkört teremtenek. Ápolásuk, tisztításuk alapvetően egyszerű, csupán néhány alapelvet szükséges mindenképpen betartani.
Ha sok az irat az irodában – tippek irodaberendezésre

Ha sok az irat az irodában – tippek irodaberendezésre

Célszerű, ha az irodát elemes irodabútorral rendezzük be, hiszen ebben az esetben mindig ki lehet egészíteni egy újabb és újabb darabbal a berendezést, amennyiben megsokasodna az irat. Néhány tipp elemes tárolóbútorra.