- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

6 etikett szabály, mely megoldja az irodai súrlódásokat

A munkahelyen mindennaposak a súrlódások, hiszen az ott dolgozók mind különböző természetűek, más szokásokkal és munkastílussal. Ezért érdemes az irodai etikett szabályait betartani.

A dolgozók nagy többsége általában tisztában van az alapvető viselkedési szokásokra, mint például nem hagyja megrohadni ennivalóját a hűtőben, hosszabb magánbeszélgetést nem folytat, vagy elvonul egy üres területre, stb. Mégis ezeken túl is vannak olyan íratlan szabályok, melyek betartásával sok bosszúságtól kímélik meg egymást a kollégák napi munkavégzésük során. Összegyűjtöttünk néhány aranyszabályt:

 

1. Ne legyünk névtelenek

Néhány kolléga úgy gondolja elég belevakkantania a telefonba néhány szót és máris mindenki tudja kivel beszél. Ugyancsak sokan felejtik el e-mail váltás során aláírni leveleiket, így nem mindig egyértelmű kitől érkezik az üzenet. A végén pedig ők csodálkoznak a legjobban, ha kérés címzettje nem végzi el a rábízott feladatot.

 

2. Kerüljük a szlenget

Sokan már annyira hozzászoktak, hogy a chat ablakokban és sms-ekben használatos rövidítésekkel kommunikálnak, hogy a hivatalban is ezt a nyelvezetet használják. Nem mindenki érti meg például ezt a mondatot: Úgy tom Timi m1 a pü és visz 1 szla. Szted? VK! (Úgy tudom Timi meg a pénzügyre és visz egy számlát. Szerinted? Választ kérek!)

 

 

3. Ellenőrizzük a technikát

Videókonferencia, vagy előadás előtt mindenképpen ellenőrizzük a technikai eszközök működését. Senkinek nem érdeke, hogy értékes percek menjenek el a résztvevők idejéből azzal, hogy állítgatjuk a képet és hangot. Ráadásul úgy tűnhet, hogy nem vagyunk elég hozzáértők, így szaktudásunk is megkérdőjeleződhet.

 

4. Telefon

A tárgyalásokon, oktatásokon és mindenütt, ahol több kollégával közös munkát végzünk a magántelefonok kikapcsolása elsődleges. Senki nem kíváncsi a magánéletünkre, ne szakítsuk félbe kollégáinkat egy telefoncsöngéssel. Az irodai munkavégzés során is zavaró lehet, ha az egyik asztalnál ülő kolléga napi több percet (rosszabb esetben órát) tölt azzal, hogy a munkája közben telefonon beszéli meg a napi történéseket barátaival, édesanyjával. A fennhangon történt sztori mesélésnél nincs figyelem elterelőbb dolog.

 

5. Zaj

Mások megzavarása nélkül próbáljunk meg íróasztalunk mellett dolgozni. Ha rádiót, zenét szeretnénk hallgatni munka közben, azt tegyük fejhallgatóval, így mások nem fogják hallani a kiszűrődő zajt. Sokszor előfordul, hogy egy közös irodában kap helyet az a kolléga, aki munkáját telefonon keresztül végzi és az, aki számára a csend lenne a legfontosabb (pl. könyvelő). Ekkor célszerű paravánnal elválasztani az asztalokat, hogy ezzel is csökkentsük a zajhatásokat.

 

6. Felesleges kérdések

Mielőtt bárkit megzavarnánk a munkája közben, gondoljuk végig, hogy valóban szükség van - e tőlük segítségre, vagy egy kis gondolkodás, önálló cselekvés megoldja a problémánkat. Ne kérdezgessük végig a munkafolyamatokat, próbáljunk meg magunk döntéseket hozni és cselekedni. 


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: iroda, irodabútor, iroda berendezés,


Kapcsolódó cikkek

Főnöki fotel igényes kivitelben

Főnöki fotel igényes kivitelben

A vezetői iroda bútorzatának egyik lényeges eleme a főnöki fotel – persze nem kizárt, hogy van, aki szívesen ücsörögne egy ülőlabdán, de bizonyos szakmáknál ez nem lenne éppen előnyös.
Kell ennél több, nagyobb? - Nem! Mert ez a Bigger!

Kell ennél több, nagyobb? - Nem! Mert ez a Bigger!

Itt egy irodabútor, mely elemeiben, színében és kialakításában is a legnagyobb, ha Ön minőséget és szépséget keres. Igazi kedvence a modern stílus irányzat és a régies stílus kedvelőinek is.
2018 színei az irodában

2018 színei az irodában

Amennyiben követjük a színek trendjeit is, és ezt az irodában is alkalmazni szeretnénk, mindenképp tudnunk kell, hogy melyek lesznek a 2018. év színei. Lássuk...
Iroda berendezése számítógépes munkákhoz

Iroda berendezése számítógépes munkákhoz

Az iroda berendezésekor érdemes odafigyelni a részletekre, ugyanis ha a helységet megfelelően, személyre szabottan rendezzük be, nagyon sok fejfájástól kímélhetjük meg magunkat hosszú távon.
Szabadtéri pihenőhely a munkahelyen

Szabadtéri pihenőhely a munkahelyen

A jó idő beköszöntével mindenki a szabadba vágyik. Így vannak ezzel munkatársaink is. Adjuk meg a lehetőséget számukra, hogy egy rövid időt a belső kertben, udvaron tölthessenek.