- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

6 etikett szabály, mely megoldja az irodai súrlódásokat

A munkahelyen mindennaposak a súrlódások, hiszen az ott dolgozók mind különböző természetűek, más szokásokkal és munkastílussal. Ezért érdemes az irodai etikett szabályait betartani.

A dolgozók nagy többsége általában tisztában van az alapvető viselkedési szokásokra, mint például nem hagyja megrohadni ennivalóját a hűtőben, hosszabb magánbeszélgetést nem folytat, vagy elvonul egy üres területre, stb. Mégis ezeken túl is vannak olyan íratlan szabályok, melyek betartásával sok bosszúságtól kímélik meg egymást a kollégák napi munkavégzésük során. Összegyűjtöttünk néhány aranyszabályt:

 

1. Ne legyünk névtelenek

Néhány kolléga úgy gondolja elég belevakkantania a telefonba néhány szót és máris mindenki tudja kivel beszél. Ugyancsak sokan felejtik el e-mail váltás során aláírni leveleiket, így nem mindig egyértelmű kitől érkezik az üzenet. A végén pedig ők csodálkoznak a legjobban, ha kérés címzettje nem végzi el a rábízott feladatot.

 

2. Kerüljük a szlenget

Sokan már annyira hozzászoktak, hogy a chat ablakokban és sms-ekben használatos rövidítésekkel kommunikálnak, hogy a hivatalban is ezt a nyelvezetet használják. Nem mindenki érti meg például ezt a mondatot: Úgy tom Timi m1 a pü és visz 1 szla. Szted? VK! (Úgy tudom Timi meg a pénzügyre és visz egy számlát. Szerinted? Választ kérek!)

 

 

3. Ellenőrizzük a technikát

Videókonferencia, vagy előadás előtt mindenképpen ellenőrizzük a technikai eszközök működését. Senkinek nem érdeke, hogy értékes percek menjenek el a résztvevők idejéből azzal, hogy állítgatjuk a képet és hangot. Ráadásul úgy tűnhet, hogy nem vagyunk elég hozzáértők, így szaktudásunk is megkérdőjeleződhet.

 

4. Telefon

A tárgyalásokon, oktatásokon és mindenütt, ahol több kollégával közös munkát végzünk a magántelefonok kikapcsolása elsődleges. Senki nem kíváncsi a magánéletünkre, ne szakítsuk félbe kollégáinkat egy telefoncsöngéssel. Az irodai munkavégzés során is zavaró lehet, ha az egyik asztalnál ülő kolléga napi több percet (rosszabb esetben órát) tölt azzal, hogy a munkája közben telefonon beszéli meg a napi történéseket barátaival, édesanyjával. A fennhangon történt sztori mesélésnél nincs figyelem elterelőbb dolog.

 

5. Zaj

Mások megzavarása nélkül próbáljunk meg íróasztalunk mellett dolgozni. Ha rádiót, zenét szeretnénk hallgatni munka közben, azt tegyük fejhallgatóval, így mások nem fogják hallani a kiszűrődő zajt. Sokszor előfordul, hogy egy közös irodában kap helyet az a kolléga, aki munkáját telefonon keresztül végzi és az, aki számára a csend lenne a legfontosabb (pl. könyvelő). Ekkor célszerű paravánnal elválasztani az asztalokat, hogy ezzel is csökkentsük a zajhatásokat.

 

6. Felesleges kérdések

Mielőtt bárkit megzavarnánk a munkája közben, gondoljuk végig, hogy valóban szükség van - e tőlük segítségre, vagy egy kis gondolkodás, önálló cselekvés megoldja a problémánkat. Ne kérdezgessük végig a munkafolyamatokat, próbáljunk meg magunk döntéseket hozni és cselekedni. 


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: iroda, irodabútor, iroda berendezés,


Kapcsolódó cikkek

A tökéletes íróasztal kiválasztása

A tökéletes íróasztal kiválasztása

Azt mindenki érzi, mekkora a különbség egy munkával teli, produktív és egy zűrös, fárasztó nap között. Azt viszont már talán kevesebben gondolnák, hogy milyen könnyű az utóbbit az előbbivé változtatni – például az íróasztalunk lecserélésével.
Könyvelő iroda berendezése

Könyvelő iroda berendezése

A mindennapi munkába gyorsan bele lehet fáradni. Küzdeni kell a felkeléssel, az utazással, a délutáni fáradsággal. Ez ellen a legjobb gyógyír, ha otthonos, funkcionálisan berendezett irodában dolgozhatunk.
Hasznos tanácsok induló vállalkozásoknak irodabútor beszerzés előtt

Hasznos tanácsok induló vállalkozásoknak irodabútor beszerzés előtt

Induló kisebb vállalkozások az első évben nem engedhetik meg maguknak álmaik irodabútorának beszerzését. Számukra nyújtunk néhány hasznos tanácsot, hogyan keressék meg első iroda berendezésüket.
Legyen az Ön irodája is olyan, mint a kreatív óriáscégeké

Legyen az Ön irodája is olyan, mint a kreatív óriáscégeké

Haladjon Ön is a korral, rendezze be irodáját az óriásvállalatok berendezésének mintájára.
Komfort, kényelem, exkluzív megjelenés = főnöki fotel

Komfort, kényelem, exkluzív megjelenés = főnöki fotel

Ha ön is vezető, és irodai munkájához szeretne ülő alkalmatosságot vásárolni, akkor néhány szempontot mindenképp figyelembe kell vennie, a tökéletes választás érdekében.