- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

A megfelelő ergonomikus irodaszék kiválasztása

Az irodai munka tipikusan több órányi egy helyben való ülést jelent – amivel olyan pozícióba kényszerítjük a testünket, amely jelentősen megterheli a gerincoszlopot.

A hátfájdalom kialakulásának megelőzésére vagy a más meglévő probléma súlyosságának csökkentésére érdemes beszereznünk egy ergonomikus szivacspárnázattal ellátott irodaszéket, amely kellően megtámasztja a hát alsó részét, és gondoskodik a helyes testtartásról.

 

Irodaszék

 

Számtalan típusú ergonomikus irodaszék létezik: az irodai dogozónak saját igényei szerint kell kiválasztania az ideális modellt. A megfelelő irodaszéknek rendelkeznie kell az alábbi jellemvonásokkal:

 

Állítható magasság

Az ideális irodaszék magassága a földtől mért körülbelül 40-55 centiméterig változtatható; ez az érték a legtöbb embernek megfelel. A magasságot úgy kell beállítani, hogy a széken ülő munkatárs lába kényelmesen leérjen a talajra, a combjai vízszintesen helyezkedjenek el, a karjai pedig az asztallal egyvonalban legyenek. A gázliftes irodaszékek a legkényelmesebben és legegyszerűbben beállítható irodabútorok.

 

Megfelelő ülőmélység és -szélesség

Az ideális irodaszék ülőfelülete elég széles és mély ahhoz, hogy kényelmes legyen a legtöbb munkatárs számára. A székek általában 45-50 centiméter szélesek. Az ülőfelület olyan mély legyen, hogy a rajta ülő hátát a támlának tudja dönteni, illetve a szék széle és a térdhajlat között maradjon egy 5-10 centiméteres rés.

 

Állítható háttámla

Az irodaszék háttámlája legyen dönthető: döntsük a támlát a függőlegesnél egy kicsit nagyobb szögben hátra; előre semmiképp se álljon. A túlzottan hátradöntött szék beszélgetéshez vagy kávézáshoz megfelel, de számítógépes munkavégzéshez nem, ugyanis így a dolgozónak előre kell hajolnia, hogy lássa a gépet, és közben semmi sem támasztja meg a gerincét.

Amennyiben egyik bútorboltban sem talált még olyan ergonomikus irodaszéket, amely megfelelt volna a fenti feltételeknek, nézze át a Teirodád.hu kínálatát, ahol számtalan széket talál egy egyszerűbb textilborításúaktól az elegáns főnöki fotelekig.


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: irodaszék, iroda, dolgozószoba, webáruház, irodai szék, forgószék,


Kapcsolódó cikkek

Térnövelés az irodában - Malibu irodabútor

Térnövelés az irodában - Malibu irodabútor

Minden iroda életében eljön a pillanat, amikor már belaktuk. De nem muszáj azonban egyből falakat bontani! A zsúfoltság érzetének elkerülésére pár hasznos tanácsot hoztunk Önnek. Lépjünk hátra kettőt, és gondoljuk újra.
2018 színei az irodában

2018 színei az irodában

Amennyiben követjük a színek trendjeit is, és ezt az irodában is alkalmazni szeretnénk, mindenképp tudnunk kell, hogy melyek lesznek a 2018. év színei. Lássuk...
Iroda berendezése számítógépes munkákhoz

Iroda berendezése számítógépes munkákhoz

Az iroda berendezésekor érdemes odafigyelni a részletekre, ugyanis ha a helységet megfelelően, személyre szabottan rendezzük be, nagyon sok fejfájástól kímélhetjük meg magunkat hosszú távon.
Szabadtéri pihenőhely a munkahelyen

Szabadtéri pihenőhely a munkahelyen

A jó idő beköszöntével mindenki a szabadba vágyik. Így vannak ezzel munkatársaink is. Adjuk meg a lehetőséget számukra, hogy egy rövid időt a belső kertben, udvaron tölthessenek.
Intő jelek, mikor kell forgószékét lecserélnie

Intő jelek, mikor kell forgószékét lecserélnie

Rengeteg irodában tapasztaljuk, hogy a forgószékek elavultak, recsegnek-ropognak használat közben. Az intő jelekre érdemes odafigyelni.