- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

A megfelelő ergonomikus irodaszék kiválasztása

Az irodai munka tipikusan több órányi egy helyben való ülést jelent – amivel olyan pozícióba kényszerítjük a testünket, amely jelentősen megterheli a gerincoszlopot.

A hátfájdalom kialakulásának megelőzésére vagy a más meglévő probléma súlyosságának csökkentésére érdemes beszereznünk egy ergonomikus szivacspárnázattal ellátott irodaszéket, amely kellően megtámasztja a hát alsó részét, és gondoskodik a helyes testtartásról.

 

Irodaszék

 

Számtalan típusú ergonomikus irodaszék létezik: az irodai dogozónak saját igényei szerint kell kiválasztania az ideális modellt. A megfelelő irodaszéknek rendelkeznie kell az alábbi jellemvonásokkal:

 

Állítható magasság

Az ideális irodaszék magassága a földtől mért körülbelül 40-55 centiméterig változtatható; ez az érték a legtöbb embernek megfelel. A magasságot úgy kell beállítani, hogy a széken ülő munkatárs lába kényelmesen leérjen a talajra, a combjai vízszintesen helyezkedjenek el, a karjai pedig az asztallal egyvonalban legyenek. A gázliftes irodaszékek a legkényelmesebben és legegyszerűbben beállítható irodabútorok.

 

Megfelelő ülőmélység és -szélesség

Az ideális irodaszék ülőfelülete elég széles és mély ahhoz, hogy kényelmes legyen a legtöbb munkatárs számára. A székek általában 45-50 centiméter szélesek. Az ülőfelület olyan mély legyen, hogy a rajta ülő hátát a támlának tudja dönteni, illetve a szék széle és a térdhajlat között maradjon egy 5-10 centiméteres rés.

 

Állítható háttámla

Az irodaszék háttámlája legyen dönthető: döntsük a támlát a függőlegesnél egy kicsit nagyobb szögben hátra; előre semmiképp se álljon. A túlzottan hátradöntött szék beszélgetéshez vagy kávézáshoz megfelel, de számítógépes munkavégzéshez nem, ugyanis így a dolgozónak előre kell hajolnia, hogy lássa a gépet, és közben semmi sem támasztja meg a gerincét.

Amennyiben egyik bútorboltban sem talált még olyan ergonomikus irodaszéket, amely megfelelt volna a fenti feltételeknek, nézze át a Teirodád.hu kínálatát, ahol számtalan széket talál egy egyszerűbb textilborításúaktól az elegáns főnöki fotelekig.


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: irodaszék, iroda, dolgozószoba, webáruház, irodai szék, forgószék,


Kapcsolódó cikkek

Mire ültessük a partnerünket?

Mire ültessük a partnerünket?

Egy irodát nemcsak kényelmes forgószékekkel kell felszerelni – megbeszélésekhez, rendezvényekhez bizony tárgyalószékre is szükségünk lesz, nem is egyre! No de milyenre?
A siker titka: hangulatos iroda – Irodabútor tippek

A siker titka: hangulatos iroda – Irodabútor tippek

Nagyon sok minden hozzájárul az iroda hangulatához, így a berendezés, a kiegészítők, a színek harmóniája, amik tükrözik és meghatározzák a vezető elképzeléseit, a cég arculatát és tevékenységét is. De mi a fontos az irodaberendezés terén, ...
Legyen az Ön irodája is olyan, mint a kreatív óriáscégeké

Legyen az Ön irodája is olyan, mint a kreatív óriáscégeké

Haladjon Ön is a korral, rendezze be irodáját az óriásvállalatok berendezésének mintájára.
24 órás munkarendű iroda praktikus berendezési tárgyai

24 órás munkarendű iroda praktikus berendezési tárgyai

Egyre több hazai vállalat esetében fordul elő, hogy dolgozóik folyamatos munkarendben végzik irodai munkájukat. Főként a 24 órás telefonügyelettel rendelkező cégekre gondolunk..
Hibák, amiket egy álló íróasztal vásárlásánál elkövethetünk

Hibák, amiket egy álló íróasztal vásárlásánál elkövethetünk

Biztosan Ön is látta már nagyobb plázákban a mobiltelefon ügyfélszolgálatokon, hogy a munkatársak álló íróasztalok mellett dolgoznak. Elgondolkodott már azon, hogy vajon miért preferálja néhány cég ezt a megoldást?