- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

A megfelelő ergonomikus irodaszék kiválasztása

Az irodai munka tipikusan több órányi egy helyben való ülést jelent – amivel olyan pozícióba kényszerítjük a testünket, amely jelentősen megterheli a gerincoszlopot.

A hátfájdalom kialakulásának megelőzésére vagy a más meglévő probléma súlyosságának csökkentésére érdemes beszereznünk egy ergonomikus szivacspárnázattal ellátott irodaszéket, amely kellően megtámasztja a hát alsó részét, és gondoskodik a helyes testtartásról.

 

Irodaszék

 

Számtalan típusú ergonomikus irodaszék létezik: az irodai dogozónak saját igényei szerint kell kiválasztania az ideális modellt. A megfelelő irodaszéknek rendelkeznie kell az alábbi jellemvonásokkal:

 

Állítható magasság

Az ideális irodaszék magassága a földtől mért körülbelül 40-55 centiméterig változtatható; ez az érték a legtöbb embernek megfelel. A magasságot úgy kell beállítani, hogy a széken ülő munkatárs lába kényelmesen leérjen a talajra, a combjai vízszintesen helyezkedjenek el, a karjai pedig az asztallal egyvonalban legyenek. A gázliftes irodaszékek a legkényelmesebben és legegyszerűbben beállítható irodabútorok.

 

Megfelelő ülőmélység és -szélesség

Az ideális irodaszék ülőfelülete elég széles és mély ahhoz, hogy kényelmes legyen a legtöbb munkatárs számára. A székek általában 45-50 centiméter szélesek. Az ülőfelület olyan mély legyen, hogy a rajta ülő hátát a támlának tudja dönteni, illetve a szék széle és a térdhajlat között maradjon egy 5-10 centiméteres rés.

 

Állítható háttámla

Az irodaszék háttámlája legyen dönthető: döntsük a támlát a függőlegesnél egy kicsit nagyobb szögben hátra; előre semmiképp se álljon. A túlzottan hátradöntött szék beszélgetéshez vagy kávézáshoz megfelel, de számítógépes munkavégzéshez nem, ugyanis így a dolgozónak előre kell hajolnia, hogy lássa a gépet, és közben semmi sem támasztja meg a gerincét.

Amennyiben egyik bútorboltban sem talált még olyan ergonomikus irodaszéket, amely megfelelt volna a fenti feltételeknek, nézze át a Teirodád.hu kínálatát, ahol számtalan széket talál egy egyszerűbb textilborításúaktól az elegáns főnöki fotelekig.


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: irodaszék, iroda, dolgozószoba, webáruház, irodai szék, forgószék,


Kapcsolódó cikkek

Melyik dolgozószoba-berendezés illik Önhöz?

Melyik dolgozószoba-berendezés illik Önhöz?

Régóta gondolkodik, hogy kialakít otthon egy dolgozószobát, mert unja már, hogy a TV-fotelben dolgozik nap mint nap a laptopon? Válassza ki, Önhöz melyik dolgozószoba-berendezés illik!
Útmutató tárgyalóasztal vásárlásához

Útmutató tárgyalóasztal vásárlásához

Minden irodában szükség van legalább egy tárgyalóasztalra, ahol megszülethetnek a fenomenális ötletek, és tárgyalópartnereink is kényelmesen érzik magukat.
Műanyag és fém irodai bútorok ápolása és karbantartása

Műanyag és fém irodai bútorok ápolása és karbantartása

A költséghatékonyság másik fontos ismérve a megvásárolt termékek karbantartása/ápolása, ezzel ugyanis meghosszabbíthatjuk azok élettartamát.
Milyen bútort válasszak kis irodába?

Milyen bútort válasszak kis irodába?

Ha most alakult cégének egyelőre csak egy kis méretű irodát tud bérelni, illetve kényszerűségből költöztette csapatát egy szűkösebb helyiségbe, előfordulhat, hogy új irodabútorokra lesz szüksége.
Rusztikus hatás a mindennapokban

Rusztikus hatás a mindennapokban

Letisztult formák jellemzik a rusztikus hatású dolgozószobát, mely akár egy vidéki otthon részeként is elképzelhető. A természetes hatású alapanyagok segítségével teremthető meg a kellemes hangulat.