- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

Hogyan lehet három generációnak egyformán megfelelő az iroda?

A cégek számára igazi kihívást jelent, hogy egy irodaépületben három generációt felölelő munkatársak számára megfelelő munkaterületet és berendezést biztosítsanak.

A fiatal cégek, start up-ok munkatársai között is szép számmal találunk eltérő életkorú dolgozókat, akik eltérő igényekkel érkeznek egy irodahelyiségbe. A három még igazán aktív generáció nem egyformán viszonyul az irodában végzett munkához, más beidegződések jellemzőek a különböző életkori csoportokra. Vessünk egy pillantást a három generációra és gondoljuk át a leírtak alapján cégünk irodabútorainak stílusát, elrendezését. A cégvezető célja a termelékenység és hatékonyság maximalizálása, mely csak boldog, kiegyensúlyozott dolgozókkal érhető el. 

 

Bébi-bumm generáció

Az 1946-1964 között születettek közül még mindig sokan aktív dolgozók. A legfiatalabbak 2029-re érik el a nyugdíj korhatárt, addig folyamatosan végzik munkájukat, a munkaerő piacon is jelen vannak. Az ő életükre még hatással volt a szüleik által átélt háborús időszak, valamint a kommunista idők is nyomot hagytak lelkükben. Ennek a generációnak a munkaerkölcse nagyon erős, munka- és célorientáltak. Számukra a világos célok és a vágy a látható termelékenység elérésére a legfontosabb. Ők nagyon jól tudnak csapatban dolgozni és nem szeretik az idejüket vesztegetni. A vállalat megingathatatlan gerincét alkotják. Szeretik a versenyt, mely egy nagyobb cél elérésére ösztönöz, viszont nem kedvelik a zavaró tényezőket.

 

 

Ők hatékonyan tudnak dolgozni egy csendes irodában, melyben halk, kellemes zene szól. Elégedettek a negyedéves részesedésükkel, prémiummal, a Hónap Dolgozója Díjjal, szeretnek együtt kirándulni és sportolni a kollégákkal csapatépítés keretein belül. A modern irodában jól tudnak dolgozni moduláris munkaállomásokon, azonban a videó konferenciák vagy a lazább megbeszélések bevezetésével bánjunk csínján, csak lassan szoktassuk hozzá ezekhez a dolgokhoz a kollégákat.

 

X Generáció

1965-1978 között született kollégák viszonylag kis számú csoportot jelentenek a munkaerő piacon. Ők szintén keményen dolgoznak, hasonlóan a bébi-bumm korosztályhoz. Idejük nagy részét a karrier építésével töltik el, a ranglétrán szeretnének minél feljebb jutni. Ők is emlékeznek még az internet előtti időkre, a vezetékes telefonokra, így érthető, hogy jól boldogulnak egyszerűbb megbeszélések során. Ez a korosztály már elfogadja a technikai fejlődést, az innovatív megoldásokat, ellentétben az idősebb kollégákkal. Ők örülnek, ha az irodában kényelmes bútorok vannak, állítható magasságú asztalok, nagy terek, láthatatlan vezetékek. 

Az újrahasznosítható anyagokból készült munkaállomások, a komposztálás, az irodában elhelyezett zöld növények és a "Bringával a munkába" típusú kezdeményezések ösztönzőleg hatnak munkájukra.

 

Y Generáció

A legfiatalabb csoport, akik az új és modern dolgokat imádják. A csobogókkal, napelemekkel, zöld falakkal és papírmentes munkával foghatjuk meg igazán érdeklődésüket. Ők már szinte teljes egészében technikával együtt nőttek fel. Számukra a tanulás könnyen megy, rugalmasan állnak hozzá minden újhoz. Ne lepődjünk meg, ha részmunkaidőben, vagy otthonról szeretne a fiatal kolléga dolgozni. Sokuk számára természetes, hogy laptop és mobilnet segítségével akár egy kávézóból is be tudnak csatlakozni a napi munkafolyamatokba, vagy egy meetingre. 

 

 

Ők vágynak a nagy, napfényes közös helyiségekre, ahol mindenkivel tudnak pár szót váltani. Csapatjátékosok, akiknek a közös cél elérése a legfontosabb. Imádják a merész elgondolással tervezett tereket. És elfogadják azt is, ha nincs saját íróasztaluk.


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: iroda, irodabútor, iroda berendezés, irodabútor webáruház,


Kapcsolódó cikkek

Melyik dolgozószoba-berendezés illik Önhöz?

Melyik dolgozószoba-berendezés illik Önhöz?

Régóta gondolkodik, hogy kialakít otthon egy dolgozószobát, mert unja már, hogy a TV-fotelben dolgozik nap mint nap a laptopon? Válassza ki, Önhöz melyik dolgozószoba-berendezés illik!
A tér, ahol nap mint nap dolgozunk – irodabútorok

A tér, ahol nap mint nap dolgozunk – irodabútorok

Milyen legyen az irodabútorunk? Praktikus, masszív és mutatós – stílusban azonban bármilyet választhatunk, igazítsuk igényeinkhez!
Az új mindig jobb!

Az új mindig jobb!

Az irodák berendezésére nem árt nagy figyelmet fordítani, mert a munkavégzés során nagyon nem mindegy, hogy milyen a környezet. Szerencsére ma már számtalan különböző stílus közül válogathatunk az iroda berendezését illetően.
LED technológia a modern bútorokban

LED technológia a modern bútorokban

Költséghatékony és igazán mutatós megoldás a modern bútorok ledes technológiával történő kiegészítése. Kiváló fényerő, mely új megvilágításba helyezi tárgyainkat.
Térnövelés tükrökkel

Térnövelés tükrökkel

Optikailag növelhetjük a teret irodánkban tükrök segítségével. Egy jól megválasztott elhelyezés akár dupla méretűvé is duzzaszthatja a területet. Bátran alkalmazzuk illúziót keltő képességeit.