- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

Hogyan lehet három generációnak egyformán megfelelő az iroda?

A cégek számára igazi kihívást jelent, hogy egy irodaépületben három generációt felölelő munkatársak számára megfelelő munkaterületet és berendezést biztosítsanak.

A fiatal cégek, start up-ok munkatársai között is szép számmal találunk eltérő életkorú dolgozókat, akik eltérő igényekkel érkeznek egy irodahelyiségbe. A három még igazán aktív generáció nem egyformán viszonyul az irodában végzett munkához, más beidegződések jellemzőek a különböző életkori csoportokra. Vessünk egy pillantást a három generációra és gondoljuk át a leírtak alapján cégünk irodabútorainak stílusát, elrendezését. A cégvezető célja a termelékenység és hatékonyság maximalizálása, mely csak boldog, kiegyensúlyozott dolgozókkal érhető el. 

 

Bébi-bumm generáció

Az 1946-1964 között születettek közül még mindig sokan aktív dolgozók. A legfiatalabbak 2029-re érik el a nyugdíj korhatárt, addig folyamatosan végzik munkájukat, a munkaerő piacon is jelen vannak. Az ő életükre még hatással volt a szüleik által átélt háborús időszak, valamint a kommunista idők is nyomot hagytak lelkükben. Ennek a generációnak a munkaerkölcse nagyon erős, munka- és célorientáltak. Számukra a világos célok és a vágy a látható termelékenység elérésére a legfontosabb. Ők nagyon jól tudnak csapatban dolgozni és nem szeretik az idejüket vesztegetni. A vállalat megingathatatlan gerincét alkotják. Szeretik a versenyt, mely egy nagyobb cél elérésére ösztönöz, viszont nem kedvelik a zavaró tényezőket.

 

 

Ők hatékonyan tudnak dolgozni egy csendes irodában, melyben halk, kellemes zene szól. Elégedettek a negyedéves részesedésükkel, prémiummal, a Hónap Dolgozója Díjjal, szeretnek együtt kirándulni és sportolni a kollégákkal csapatépítés keretein belül. A modern irodában jól tudnak dolgozni moduláris munkaállomásokon, azonban a videó konferenciák vagy a lazább megbeszélések bevezetésével bánjunk csínján, csak lassan szoktassuk hozzá ezekhez a dolgokhoz a kollégákat.

 

X Generáció

1965-1978 között született kollégák viszonylag kis számú csoportot jelentenek a munkaerő piacon. Ők szintén keményen dolgoznak, hasonlóan a bébi-bumm korosztályhoz. Idejük nagy részét a karrier építésével töltik el, a ranglétrán szeretnének minél feljebb jutni. Ők is emlékeznek még az internet előtti időkre, a vezetékes telefonokra, így érthető, hogy jól boldogulnak egyszerűbb megbeszélések során. Ez a korosztály már elfogadja a technikai fejlődést, az innovatív megoldásokat, ellentétben az idősebb kollégákkal. Ők örülnek, ha az irodában kényelmes bútorok vannak, állítható magasságú asztalok, nagy terek, láthatatlan vezetékek. 

Az újrahasznosítható anyagokból készült munkaállomások, a komposztálás, az irodában elhelyezett zöld növények és a "Bringával a munkába" típusú kezdeményezések ösztönzőleg hatnak munkájukra.

 

Y Generáció

A legfiatalabb csoport, akik az új és modern dolgokat imádják. A csobogókkal, napelemekkel, zöld falakkal és papírmentes munkával foghatjuk meg igazán érdeklődésüket. Ők már szinte teljes egészében technikával együtt nőttek fel. Számukra a tanulás könnyen megy, rugalmasan állnak hozzá minden újhoz. Ne lepődjünk meg, ha részmunkaidőben, vagy otthonról szeretne a fiatal kolléga dolgozni. Sokuk számára természetes, hogy laptop és mobilnet segítségével akár egy kávézóból is be tudnak csatlakozni a napi munkafolyamatokba, vagy egy meetingre. 

 

 

Ők vágynak a nagy, napfényes közös helyiségekre, ahol mindenkivel tudnak pár szót váltani. Csapatjátékosok, akiknek a közös cél elérése a legfontosabb. Imádják a merész elgondolással tervezett tereket. És elfogadják azt is, ha nincs saját íróasztaluk.


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: iroda, irodabútor, iroda berendezés, irodabútor webáruház,


Kapcsolódó cikkek

4 fontos intelem, start-up cégek irodáinak berendezéséhez

4 fontos intelem, start-up cégek irodáinak berendezéséhez

A lendületes, produktív csapatmunkához fontos a rugalmas munkakörnyezet. A kopottas pincék, elhanyagolt garázsok olcsó megoldást kínálnak az induló cégek számára.
A praktikusság megtestesítője - Bahama irodabútor

A praktikusság megtestesítője - Bahama irodabútor

Letisztultság, praktikusság, strapabírás – ha három szóban kellene összefoglalni mik egy jó irodabútor ismérvei, akkor talán ezek lennének azok, és egyúttal ez jellemezi a magyar gyártású Bahama irodabútorokat is.
A nem sokszorosításra tervezett Indigó

A nem sokszorosításra tervezett Indigó

Csodaszép szín, ami nem hasonlítható semmihez. A szín, mely melegséget, harmóniát és exkluzív külsőt ad irodájának, lakásának. Egy olyan stílus képviselője az Indigó bútorcsalád, mely egyedi és utánozhatatlan.
24 órás munkarendű iroda praktikus berendezési tárgyai

24 órás munkarendű iroda praktikus berendezési tárgyai

Egyre több hazai vállalat esetében fordul elő, hogy dolgozóik folyamatos munkarendben végzik irodai munkájukat. Főként a 24 órás telefonügyelettel rendelkező cégekre gondolunk..
Ügyvédi iroda berendezése

Ügyvédi iroda berendezése

Az ügyvédeknek például a lélegzetvételnyi idejükben sem biztos, hogy sikerül kimenekülniük az irodából, és máshol tölteniük el az értékes perceiket, így különösen fontos, hogy úgy rendezzék be az irodájukat, hogy munkán kívül is ...