- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

Hogyan tükrözheti az iroda berendezése a vállalati kultúrát?

A cég külsőségeiben is megmutathatja a vállalati értékeket, gondolkodásmódot, a berendezés, az elrendezés és a dizájn használatával.

Nemcsak a külső szemlélő számára fontos az iroda berendezése, hanem a dolgozóknak is, hiszen egy rosszul megtervezett helyiségben csökkenhet a termelékenység, a morál, negatív hangulat alakulhat ki. Míg egy okosan megtervezett, külsőségeiben is a vállalati értékeket megjelenítő irodában jobb kedvel mennek be a kollégák, a belső kommunikáció javul és nő a hatékonyság is. 

Mire is gondolunk, amikor a vállalati kultúra kivetülését láttatjuk a helyiségben? 

Például a nyílt térben való elrendezése az asztaloknak az átláthatóságra és az együttműködésre utal, míg a kisebb helyiségekre tagozódó irodák egy hierarchikus szervezetre engednek következtetni. Az iroda megtervezésekor vegyük figyelembe ezeket a szempontokat is. Példaként hozhatjuk fel az Etsy-t, mely egy online kereskedelmi platformot üzemeltető cég. Irodájukban tudatosan tükrözik a vállalat filozófiáját, mely a közösségépítés, a kreativitás. A helyiségek berendezését elsősorban kézzel készített, manufakturális vállalkozások által előállított bútorokkal rendezték be, megmutatva ezzel az online piacterükön lévő vállalkozások sokszínűségét.

Amikor a vállalkozás saját irodájának tervezésébe kezd, az alábbi pontokra kell, hogy odafigyeljen:

 

Nyitott tér

Nem minden cég számára jó megoldás a közös, nagy nyitott terek alkalmazása. Például egy ügyvédi iroda esetében egyáltalán nem javasoljuk a közös helyiségben való munkát, mivel itt az ügyfelek bizalmas információkat adnak át az ügyvédeknek, kényelmesebb és személyesebb a jól elkülönülő irodákban megbeszélni ügyeiket.

 

 

Interakció

A berendezés és az elrendezés szempontjából fontos, hogy figyelembe vegyük a kollégák közötti interakció mértékét. Gondoljuk át mennyire szükséges az alkalmazottak közötti kommunikáció a hatékony munkavégzéshez. A sok projektmunka esetében igazán hasznos a nagyobb tárgyalók, közös munkaterületek kialakítása, így könnyebbé válik a csapatmunka.

 

Brainstorming

Egy hivatalban igen kevés ötletelésre van szükség, de egy startup esetében a kollégák közös együttgondolkodása viszi előre a céget. Így azon vállalkozások, ahol sok a kreatív együttműködés érdemes laza, modern közösségi tereket létrehozni, akár babzsákok, kényelmes fotelek és kanapék elhelyezésével.

 

 

Sajátosságok

Mint ahogy azt az Etsy esetében is láthatjuk, érdemes a cég fontos szerepvállalásait az irodahelyiségekben is megmutatnunk. Amennyiben zöld energiával foglalkozunk, használjunk irodáinkban mi is energiatakarékos izzókat, zöld növényeket, szelektív szemétgyűjtést, és minden egyéb olyan eszközt mellyel kifejezhetjük cégünk ez irányú elköteleződését. Ha például azon a településen, ahol cégünk tevékenykedik támogatjuk a kultúrát, vagy egyéb módon a lakosságot, érdemes erre vonatkozó tárgyakat megjeleníteni az irodahelyiségekben. 


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: iroda, irodabútor, irodai bútor, tárgyaló, klasszikus, modern,


Kapcsolódó cikkek

Open irodabútor – mindenre nyitottan

Open irodabútor – mindenre nyitottan

Azon irodabútorok sorát erősíti, melyek legfőbb stílusjegye, hogy bárhova passzol, kerüli a kirívóságot, éppen ezért nagyon népszerű is. Nem lehet ezt pontosabban megfogalmazni, minthogy remekül mutat bármilyen környezetben, akár egy ...
Fa irodabútorok ápolása

Fa irodabútorok ápolása

A fa bútorok melegséget kölcsönöznek az irodának, és otthonos légkört teremtenek. Ápolásuk, tisztításuk alapvetően egyszerű, csupán néhány alapelvet szükséges mindenképpen betartani.
Az új mindig jobb!

Az új mindig jobb!

Az irodák berendezésére nem árt nagy figyelmet fordítani, mert a munkavégzés során nagyon nem mindegy, hogy milyen a környezet. Szerencsére ma már számtalan különböző stílus közül válogathatunk az iroda berendezését illetően.
Legyen az Ön irodája is olyan, mint a kreatív óriáscégeké

Legyen az Ön irodája is olyan, mint a kreatív óriáscégeké

Haladjon Ön is a korral, rendezze be irodáját az óriásvállalatok berendezésének mintájára.
Antik Bútor, te csodás - Aramis irodai bútor

Antik Bútor, te csodás - Aramis irodai bútor

Az antik, elegáns stílus kedvelőinek az Aramis bútorcsalád termékeit ajánljuk. Gyönyörű díszléces kialakításával, bronz fogantyúival remekül mutat nem csak otthon, de egy ügyvédi, vagy felsővezetői irodában is.