- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

Hogyan tükrözheti az iroda berendezése a vállalati kultúrát?

A cég külsőségeiben is megmutathatja a vállalati értékeket, gondolkodásmódot, a berendezés, az elrendezés és a dizájn használatával.

Nemcsak a külső szemlélő számára fontos az iroda berendezése, hanem a dolgozóknak is, hiszen egy rosszul megtervezett helyiségben csökkenhet a termelékenység, a morál, negatív hangulat alakulhat ki. Míg egy okosan megtervezett, külsőségeiben is a vállalati értékeket megjelenítő irodában jobb kedvel mennek be a kollégák, a belső kommunikáció javul és nő a hatékonyság is. 

Mire is gondolunk, amikor a vállalati kultúra kivetülését láttatjuk a helyiségben? 

Például a nyílt térben való elrendezése az asztaloknak az átláthatóságra és az együttműködésre utal, míg a kisebb helyiségekre tagozódó irodák egy hierarchikus szervezetre engednek következtetni. Az iroda megtervezésekor vegyük figyelembe ezeket a szempontokat is. Példaként hozhatjuk fel az Etsy-t, mely egy online kereskedelmi platformot üzemeltető cég. Irodájukban tudatosan tükrözik a vállalat filozófiáját, mely a közösségépítés, a kreativitás. A helyiségek berendezését elsősorban kézzel készített, manufakturális vállalkozások által előállított bútorokkal rendezték be, megmutatva ezzel az online piacterükön lévő vállalkozások sokszínűségét.

Amikor a vállalkozás saját irodájának tervezésébe kezd, az alábbi pontokra kell, hogy odafigyeljen:

 

Nyitott tér

Nem minden cég számára jó megoldás a közös, nagy nyitott terek alkalmazása. Például egy ügyvédi iroda esetében egyáltalán nem javasoljuk a közös helyiségben való munkát, mivel itt az ügyfelek bizalmas információkat adnak át az ügyvédeknek, kényelmesebb és személyesebb a jól elkülönülő irodákban megbeszélni ügyeiket.

 

 

Interakció

A berendezés és az elrendezés szempontjából fontos, hogy figyelembe vegyük a kollégák közötti interakció mértékét. Gondoljuk át mennyire szükséges az alkalmazottak közötti kommunikáció a hatékony munkavégzéshez. A sok projektmunka esetében igazán hasznos a nagyobb tárgyalók, közös munkaterületek kialakítása, így könnyebbé válik a csapatmunka.

 

Brainstorming

Egy hivatalban igen kevés ötletelésre van szükség, de egy startup esetében a kollégák közös együttgondolkodása viszi előre a céget. Így azon vállalkozások, ahol sok a kreatív együttműködés érdemes laza, modern közösségi tereket létrehozni, akár babzsákok, kényelmes fotelek és kanapék elhelyezésével.

 

 

Sajátosságok

Mint ahogy azt az Etsy esetében is láthatjuk, érdemes a cég fontos szerepvállalásait az irodahelyiségekben is megmutatnunk. Amennyiben zöld energiával foglalkozunk, használjunk irodáinkban mi is energiatakarékos izzókat, zöld növényeket, szelektív szemétgyűjtést, és minden egyéb olyan eszközt mellyel kifejezhetjük cégünk ez irányú elköteleződését. Ha például azon a településen, ahol cégünk tevékenykedik támogatjuk a kultúrát, vagy egyéb módon a lakosságot, érdemes erre vonatkozó tárgyakat megjeleníteni az irodahelyiségekben. 


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: iroda, irodabútor, irodai bútor, tárgyaló, klasszikus, modern,


Kapcsolódó cikkek

Könyvelő iroda berendezése

Könyvelő iroda berendezése

A mindennapi munkába gyorsan bele lehet fáradni. Küzdeni kell a felkeléssel, az utazással, a délutáni fáradsággal. Ez ellen a legjobb gyógyír, ha otthonos, funkcionálisan berendezett irodában dolgozhatunk.
Otthoni munkavégzés - álom vagy rémálom?

Otthoni munkavégzés - álom vagy rémálom?

Az otthoni munkavégzés népszerűsége hazánkban is egyre inkább elterjed. Alakítsuk ki otthonunkban a számunkra legmegfelelőbb munkakörnyezetet.
2018 színei az irodában

2018 színei az irodában

Amennyiben követjük a színek trendjeit is, és ezt az irodában is alkalmazni szeretnénk, mindenképp tudnunk kell, hogy melyek lesznek a 2018. év színei. Lássuk...
Klasszikus irodabútor, az örök kedvenc

Klasszikus irodabútor, az örök kedvenc

A klasszikus mindig telitalálat. Ha például jobban kedveljük a régies, klasszikus stílust, mint a mostanában divatos irányzatokat, véletlenül sem kell magunkra kényszeríteni egy modern stílusú bútorcsaládot.
Antik Bútor, te csodás - Aramis irodai bútor

Antik Bútor, te csodás - Aramis irodai bútor

Az antik, elegáns stílus kedvelőinek az Aramis bútorcsalád termékeit ajánljuk. Gyönyörű díszléces kialakításával, bronz fogantyúival remekül mutat nem csak otthon, de egy ügyvédi, vagy felsővezetői irodában is.