- irodabútor és forgószék vásárlás 0-24 óráig -

Otthoni iroda, tanulósarok, íróasztal választási tanácsok

Saját lakásunk berendezésekor lényegesen szerencsésebb helyzetben vagyunk, mint a munkahelyünk esetében, hiszen itt azt és úgy helyezünk el, ahogy akarunk. Legfontosabb szempont, hogy illeszkedjen a többi bútorunk/ lakásunk stílusához, valamint hogy jól érezzük magunkat benne, kényelmesen tudjuk használni.

 

Otthoni iroda, tanulósarok, íróasztal választási tanácsok

 

Hacsak nem tonna számra visszük haza a munkánkat, felesleges pingpong asztal méretű felületekben gondolkodni, de azért akad néhány megfontolandó dolog. Milyen eszközök kerülnek rá? Mit csinálunk majd itt? Esetleg a gyerek is ezen írja meg a leckéjét? Stb.

Hagyományos számítógép esetén (monitor+pc kombináció) törekedjünk arra, hogy a gép a lábunk mellett jobb, vagy bal oldalon, lent legyen. Kevésbé zavaró lesz a hangja, de kényelmesen elérjük a bekapcsoló gombot. Fontos az is, hogy körülötte maradjon elég tér a szellőzés miatt, de az is lényeges, hogy könnyen hozzáférjünk a hátsó részéhez, ha új billentyűzetet, vagy kijelzőt szeretnénk csatlakoztatni.

Laptopok, notebook-ok esetén ez nem lényeges, de jó ha van egy közelre vezetett dugalj, a tápegység csatlakozójának. Legjobb ezt közvetlenül az asztal szintje alá helyezni, így nem kell kúszni-mászni a 220 voltos csatlakozóhoz.

Az asztalban levő polcok-fiókok száma csak a méretéből adódóan korlátozódhat, így ezeket használjuk is ki, amennyire csak lehet. Válasszunk falra szerelhető polcokat a könyveknek, jegyzeteknek, amelyeknek kéznél kell lenniük.

Az elhelyezéskor ügyeljünk arra is, hogy a természetes fénynél nincs jobb az olvasáshoz-íráshoz. Jobbkezeseknek lehetőleg balról, balkezeseknek jobbról érkezzen, így nem vetünk árnyékot a tollat tartó kezünkkel. Ha ez nem megoldható, helyezzünk el egy olvasólámpát is, aminek a fénye csak lefelé irányul. Esténként jó szolgálatot tesz majd. Az izzó ne legyen túl erős, sem pedig színes.

Azoknak, akik sokat játszanak, vagy filmeket is néznek gépükön, ajánlott egy kényelmes, karfás szék beszerzése, lehetőleg dönthető háttámlával. 2-3 óra kemény csata közben meghálálja magát egy kényelmes szék, amin sokféle pozícióban tudunk ülni.

Amennyiben gyerkőcünk itt írja meg a leckéjét, ne a számítógép legyen a fő eszköz az asztalon. Válasszunk vezeték nélküli billentyűzetet és egeret, amit levéve máris az egész asztal a rendelkezésünkre áll majd.

Íróasztalunk mélysége minimum 55-60cm legyen, de ha többet is megengedhetünk magunknak, ne sajnáljuk azt a pár centit. Egy 20-22 colos monitort legalább 40cm-ről érdemes nézni, közte jó ha elfér a billentyűzet, de nem árt, ha a kezünket is megtámasztja kicsit, így ezt a méretet érdemes megtartani.

Felhasznált anyagok tekintetében igen széles a választék: furnérozott, tömör fa, laminált faforgácslap, fóliázott MDF, fém, üveg, stb. Bármit választhatunk amit megengedhetünk magunknak, vagy megtetszik, de néhány dologra itt is figyeljünk oda.

Az asztallap legyen kemény, kopásálló, nem hajlékony és stabil. Ne használjunk üveg-, vagy fémlapot, vagy ha mégis ilyet választanánk, akkor tegyünk alátétet a kezünk alá. Ezzel elkerülhetjük a hideg felület érintésével kialakuló ízületi problémákat.

Az egyenes élek és határozott sarkok jól mutatnak, főleg ha a minimál stílust kedveljük, viszont meglehetősen sérülékenyek, illetve nekünk is okozhatnak néhány kék-zöld foltot, ezért olyan bútordarabokat válasszunk, amelyek éle legalább minimális mértékben kerekített, illetve erős, a mechanikai behatásoknak is ellenálló műanyag élzárása van. Ezt nem rugdaljuk le, nem koptatjuk el, még hosszú évek múlva is bírni fogja a napi igénybevételt.

Végezetül néhány hasznos és kerülendő kiegészítő. Felejtsük el a monitortartó állványokat és kihúzható billentyűzettartókat. Egyrészt egészségtelen tartást eredményeznek, mivel nagyon magasra kell néznünk, ami fárasztja a nyakizmokat, a kihúzott billentyűzettartó felett görnyedve kell gépelnünk, amely a helytelen testtartás végett nem tesz jót a gerincoszlopunknak, másrészt állandóan fel-le kell kapkodnunk a fejünket a billentyűzet és a monitor között.

Parkettás szobákban a műanyag székgörgő hamar tönkreteheti a padlónkat, ezért válasszunk gumigörgős széket, vagy használjunk műanyag alátétet, ami megvédi a parketta felületét. Különösen a nőknél jellemző, hogy keresztbe tett lábbal ülnek az asztal mögött, ami nagyon kényelmes egy darabig, csakhogy gátolja a szabad véráramlást az alsó végtagokban, ezért helyezzünk lábtartót az asztal alá. Nem csak kényelmes lesz, de egészségesebb tartást is eredményez egy jól megválasztott „taposó”.


Íróasztal AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Forgószék AKCIÓ

Cimkék: iroda, dolgozószoba, irodabútor, webáruház, íróasztal, számítógépasztal, forgószék, irodaszék, irodai szék,


Kapcsolódó cikkek

A nem sokszorosításra tervezett Indigó

A nem sokszorosításra tervezett Indigó

Csodaszép szín, ami nem hasonlítható semmihez. A szín, mely melegséget, harmóniát és exkluzív külsőt ad irodájának, lakásának. Egy olyan stílus képviselője az Indigó bútorcsalád, mely egyedi és utánozhatatlan.
Irodaszekrények, polcok és íróasztalok nagyvállalati stílusban

Irodaszekrények, polcok és íróasztalok nagyvállalati stílusban

Ahogy otthonunkban sem, úgy az irodánkban sincs helye zűrzavarnak. A tárolás, a tárgyak megfelelő helyének biztosítása mindannyiunk számára fontos, ám azok elhelyezése sem mindegy.
5 tipp, hogyan legyen mindig rend az íróasztalon

5 tipp, hogyan legyen mindig rend az íróasztalon

Ha tippjeink alapján tartja rendben íróasztalát, akkor mindig rend és szervezettség lesz az uralkodó munkaterületén. Ne hagyja, hogy a rendezetlenség negatívan befolyásolja munkaképességét.
Hibák, amiket egy álló íróasztal vásárlásánál elkövethetünk

Hibák, amiket egy álló íróasztal vásárlásánál elkövethetünk

Biztosan Ön is látta már nagyobb plázákban a mobiltelefon ügyfélszolgálatokon, hogy a munkatársak álló íróasztalok mellett dolgoznak. Elgondolkodott már azon, hogy vajon miért preferálja néhány cég ezt a megoldást?
4 fontos intelem, start-up cégek irodáinak berendezéséhez

4 fontos intelem, start-up cégek irodáinak berendezéséhez

A lendületes, produktív csapatmunkához fontos a rugalmas munkakörnyezet. A kopottas pincék, elhanyagolt garázsok olcsó megoldást kínálnak az induló cégek számára.