Szükséges rossz vagy társadalmi tér - irodai konyha
Vajon szükséges rossz lenne a dolgozók számára kialakított konyha helyiség az irodában? Vagy a társadalmi kapcsolatokat elősegítő terület?
A legújabb iroda berendezési trendek szerint nincsenek többé határok az iroda és a konyha között. Az egy légtérben elhelyezett funkciók segítségével kötetlenebbé válhat a munkatársak közötti kommunikáció, lehetőség válik arra, hogy megosszák egymással ételeiket, összehozza őket egy igazi csapattá.
Az ebédszünet nemcsak egy szükséges rossz lesz, hanem olyan közösségi tér, ahol elmosódnak a határok főnök és beosztott között, legalább arra a néhány percre, amíg együtt fogyasztják el ebédjüket. Itt nincs feszengés, hiszen mindenki egyformán az étkezésre koncentrál.
Az irodai konyha berendezésekor vegyük figyelembe, hány dolgozó fogja azt használni rendszeresen és egy időben körülbelül mennyi munkatárs fog ebédelni a helyiségben. Az irodai konyhabútornak legfőképpen a kiszolgálás a funkciója, az ételek elkészítése nem itt történik. A melegítés, mosogatás helyszíneként gondoljunk rá, ahol nagy előkészítő pultot kell biztosítanunk, hogy egyszerre többen is elférjenek az ebéd előkészítése közben.
Milyen bútort válasszunk?
Az MDF lapból összeállított konyhabútorok frontját különböző mintázatokkal látják el a gyártók, főként olyan irodákba ajánljuk, ahol a többi bútor klasszikus stílusú, a hagyományos formákat követő bútordarab. Az íves díszítő marások, porcelán antikolt fogantyúk keltette rusztikus hatás nem a modern, közös légtérben elhelyezett irodákba illő berendezés. Inkább a külön helyiségben helyet kapó, otthonos hangulatú konyháké. Ebben a helyiségben kellemesen érezheti magát minden dolgozó.
A friss, fiatalos megjelenésű, modern konyhabútorok többségének felső szekrénye a mai trendekhez igazodóan felfelé nyithatóak. A masszív, gázteleszkopós felnyíló vasalat megbízhatóan képes megtartani a felnyitott ajtókat. A felső szekrények további kiemelését a hangulatos, beépített LED fénysorok, és égők biztosítják. Ezeket a konyhabútorokat az irodahelyiségben a munkaállomásokkal közös légtérben is elhelyezhetjük melegítőkonyhaként, vagy a vendéglátás eszközeként, akár catering céljából. Itt készülhet a frissítő a hozzánk érkező vendégek számára.
Természetesen az étkezés nem lehet teljes az étkező bútor nélkül, mely egy következő cikk témája lesz hamarosan.